.
.

Tekst voor het gesproken woord

Veel mensen denken dat zij de boodschap, die met zo veel zorg aan het papier van de bedrijfsbrochure is toevertrouwd, net zo enthousiast aan hun klant kunnen vertellen. Fout gedacht!  Het is lastig om het geschreven woord op de juiste manier om te zetten naar het gesproken woord.

SchrijfZinnig kan tekst voor het gesproken woord schrijven

Bij spreken moet rekening gehouden worden met klemtonen, wacht- en rusttijden tussen zinnen en het door middel van intonatie aangeven van wat belangrijk is. Bij het gesproken woord kan een misser nog gecorrigeerd worden. Dat kan bij het geschreven woord niet. Er zit dus nogal wat verschil tussen beide varianten. Ik schrijf niet alleen tekst voor ‘het papier’ of ‘het scherm’. Nee, ik kan ook teksten voor het gesproken woord uitwerken. Denk daarbij aan een speech, radio commercial, of elevator pitch.

De eerste indruk
Een eerste indruk maak je maar één keer. Zeker als u zich kort en kracht wilt voorstellen, bijvoorbeeld tijdens een netwerkbijeenkomst (elevator pitch). Of wanneer u aan het einde van het jaar een inspirerende speech voor uw personeel wilt geven. Ik kan u helpen een goed verhaal te maken, waarmee u een onvergetelijke indruk maakt op uw toehoorders. SchrijfZinnig schrijft een tekst waar woord voor woord en zin voor zin over nagedacht is, met inlevingsvermogen voor wat betreft de context waarbinnen u uw verhaal moet vertellen. Samen met u oefenen we met het hardop vertellen van het verhaal. En waar het hapert, daar schaaf ik bij. Net zo lang totdat u tevreden bent.

<< Vul het contactformulier in als u mondelinge voordracht geschreven wilt hebben >>

"Een toespraak wil ergens naar toe, anders het het wel een afspraak geheten."